23 Haziran 2009 Salı

Erdek'i ayıran özellikler


Erdek'i ayıran bir çok özellik vardır.Bunlar en önemlisi deniz ve yeşilliğin bir arada olmasıdır.Yeşillik bölge için bir oksijen kaynağıdır.Şehirin bunaltıcı havasından kulturmak için Erdek bu yüzden birebir etkilidir.

Erdek'in Bursa , İstanbul gibi şehirlerede olan yakınlığı bölgeye ayrı bir önem kazandırır.Bölgede sürekli olarak yakınlıktan dolayı turist bulunmaktadır.Bu turistler yaz aylarında kalıcı olarak diğer mevsimlerde ise bir yada bir kaç günlük olarak yapılmaktadır.

Erdek'te güzel bir denizin yanında doğanında güzelliğinden bahsetmiştir.Erdek oldukça yeşil bir alana sahiptir.Bölgede oldukça fazla oksijen bulunmasından dolayı bölge ferahtır.Bu yüzden iş stresi gibi streslerden uzak çok güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Ayrıca bölgede bulunan adalarıda ziyaret ederek güzel anlar yaşayabilirsinizç

Erdek tek bir değil , bir çok ayrıcalığı sizlere tek bir bölgede sunduğu için ayrıcalıktır.Bölge sizlere daima farklı bir tatili sunar ve aileniz ile mutlu ve huzurlu bir şekilde tatil yapmanızı sağlar.Bu sayede bütün bir yılın yorgunluğunu Erdek'te tatil yaparak ayabilirsiniz.

20 Haziran 2009 Cumartesi

Erdek Tatili


Erdek tatil için oldukça güzel bir bölgedir.Bu bölgede turizm faaliyetleri farklı alternatiflerler yapıldığı için oldukça ilgi görmektedir.Erdek Marmara bölgesinde ve Marmara denizine komşudur.Bölge de çok güzel plajların olmasının yanında adalarında bu bölgede olması bölge için oldukça avantajlıdır.

Ayrıca bölgedeki yeşil alanların çok olması ayrı bir güzelliktir.

Erdek'te tatilinizi yapmanızın avantajları olarak bunları görebiliriz.Ailenizle birlikte tatil yapmak için oldukça uygun bir yerdir.
Burada huzuelu ve güvenli bir tatil yapabilirsiniz.

Ayrıca bölgedeki yeşillik alanlarda pikniğinizi yapıp , aileniz ve çocuklarınızla eğlenebilirsiniz.

Bölgedeki güzel deniz ve adalar ise size sevgilinizle birlikte romantik bir tatil imkanı sunar.Bu bölgede olduça romantik ve unutamayacağınız bir tatil yaşayabilirsiniz.

Erdek'te tüm bu özelliklerin bulunmasının yanında bölgedeki işletmlerde bir çok farklı aktiviteler mevcuttur.Bu işletmelerde kendi zevkimize uygun aktiviteleri bularak canınızın istediği şekilde eğlenebilirsiniz.

17 Haziran 2009 Çarşamba

Erdek İklim


Erdek Marmara bölgesinde yer aldığından bölgede karadeniz , akdeniz ve karasal iklimin etkileri aynı anda görülmektedir.Bu yüzden Erdek farklı bir iklim yapısına sahiptir.

Bölgede yaz aylarında sıcaklık oldukça yüksek kış aylarında ise düşüktür yağış ise genelde kış mevsiminde olmaktadır.Bu yüzden Erdek'te yazın turistik faaliyetler havanın sıcak olmasıyla birlikte oldukça ilgi görmektedir.Bölgede yaz aylarının sıcak geçmesi Erdek için oldukça önemlidir.Zira turizmin en önemli etkeni hava sıcaklığıdır.

Ayrıca Erdek'te bahar aylarında da yağış görülür.Bu yağışlar bahar aylarında yağmur kış aylarında ise kar şeklinde olmaktadır.

Erdek'te ekonomik gelirler arasında tarım'da yer almaktadır.İklimin tarıma etkisi oldukça fazladır.Bölgedeki ekonomik gelirler arasında yer alan bu faaliyet iklim ile birebir alakası vardır.İklim bu yönde oldukça faydalıdır.Bu yüzden bölgede tarım faaliyetleride yapılmaktadır.

Kısacası Erdek'in ekonomisi doğal güzelliklere olduğu kadar iklimede bağlıdır.Çünkü doğal güzellikleri tamamlayan ve bölgeye turist çeken iklimdir.

14 Haziran 2009 Pazar

Erdek Nüfusu


Erdek Balıkkesir'in bir turistik ilçesidir.Bölgeye her yıl yaz aylarında bir çok turist gelmektedir.Bu turistler sadece yaz değil kış aylarında da bölgeyi ziyaret etmektedir.Bu yüzden Erdek'te nufüs sürekli değişim içerisindedir.Yaz aylarında artan nüfus diğer aylara göre daha fazladır.

Bundaki en büyük etki okulların tatile girmesi ve sıcakların artmasıyle birlikte insanların bölgeye adeta akın etmesidir.

Erdek'te kış ayları her ne kadar turist gelsede bölge genel olarak neredeyse kendi nüfusuna eşdeğerdir.

Erdek'in nufüs açısıdnan oldukça artış göstermektedir.Bölge İstanbul , Bursa gibi büyük ve ticaret kentlerine yakın olmasıylada ayrı bir ilgi odağıdır.

Bölgedeki nüfus yoğunlaşması sadece turizm ile değil , bu özellikle de alakalıdır.

Son olarak Erdek'in nufüsunu arttıran iki etken turizm ve büyük kentlere olan yakınlığıdır.

11 Haziran 2009 Perşembe

Erdek Gezilecek Yerler


Erdek ülkemizin Marmara bölgesinde bulunan Balıkkesir'in bir tatil ilçesidir.Bu tatil ilçesinde tatilciler için bir çok farklı özellikler bulunmaktadır.Bu özellikler sayesinde bölgeye her yıl bir çok turist çekmektedir.

Erdek'te gezilecek yer ve yapılacak aktiviteler oldukça fazladır.

Erdek'te gezilecek bazı yerleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Kyzikos ; Kyzikos bir antik kenttir.Bu anttik kent eski zamanlarda yaşamını süren Dolinloara aittir ve günümüze kadar gelmiştir.
Fakat günümüzde yıkıntılr içindedir.

Manastır ;Ayrıca Erdek'te eski dönemlerden kalma olan bir Kirazlı Manastırı bulunamktadır.Bu manastırda yine eski çağlardan kalma olduğu gibi bir çok dönemin etkisini taşımaktadır.

Surlar ; Bölgede Erdek Körfezine kadar uzanan şehir surlarıda bulunmaktadır bu surlar görülmeye değerdir.

Ayrıca bölgede birçok plaj ve kalede bulunmaktadır.Bu plaj ve kaleleride mutlaka ziyaret etmelisiniz.

9 Haziran 2009 Salı

Neden Erdek Tatili


Tatil için bir çok bölge varken neden Erdek diyorsanız yanılıyorsunuz.Marmara bölgesinin Balıkkesir ilinin bir ilçesi olan Erdek Bursa İstanbul gibi büyük şehirlere yakındır.

Buralardan bölgeye sürekli olarak geniş kitleli turistler gelmektedir.Ayrıca bölgede güzel denizin olmasının yanında Marmara bölgesi adalarıda vardır.Bölge gürültülü şehir havasından uzak doğal ve güzel bir denize sahip olmasının yanında yeşil ormanlara da sahiptir.

Burada güvenle ailenizle birlikte huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Ayrıca İstanbul'un kirli ve boğucu havasında yaşıyorsanız size bu kadar yakın olan bir bölgeye bir haftasonu dahi olsa mutlaka gitmelisiniz.Bu bölge sizi rahatlatır ve iş hayatınıza daha dinç girmenizi sağlar.

Erdek'te denize girmenin yanında Marmara adalarını gezebilirsiniz.Ayrıca bölgede iç bölgelere doğru olan yeşillik alanlarda ailenizle piknik yapabilir güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Lafın özü Erdek size ailenizle tatil için güvenli huzurlu bir ortam sunar size sadece tatilin tadını çıkarmak kalır.

7 Haziran 2009 Pazar

Erdek Ulaşım


Erdek Marmara bölgesinde yer almaktadır.Marmara bölgesi sanayi faaliyetlerinin genel olarak iyi olduğu bir bölge olduğı için ulaşım ağıda oldukça gelişmiştir.Bölgede bulunan İstanbul gibi metropol bir şehrin bulunmasıda ulaşım ağının önem kazanmasında bir diğer faktördür.

Ayrıca Erdek'te turizmin etkili olması bölgedeki ulaşımı daha da arttırmıştır.Erdek'e çevre illerden kolaylıkla ulaşılabilmektedir.
Sadece çevre illerden değil tüm Türkiye'den ulaşım oldukça basittir.Bölgeye uzak iseniz hava yollarını kullanarak İstanbul'a buradan deniz yada karayolu ile Erdek'e kolayca ulaşabilirsiniz.

İstanbul , Bursa gibi çevre illerde yaşamınızı sürdürüyorsanız ulaşım daha da basittir.Deniz ve kara yolu ile bölgeye rahatlıkla ulaşabilir güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Ayrıca Erdek'e diğer bazı bölgelerden kara yolu ile ulaşmakta mümkündür.

Kısacası Erdek'te tatil yapmak istediseniz buraya kolayca ulaşabilirsiniz.

Erdek Turizm


Erdek'te turizm denizin ve doğal koşulların oldukça verimli olması nedeniyle son derece etkilidir.Bölgeye her yıl bir çok turist gelerek bölgedeki güzelliklere şahit olmaktadır.

Erdek turizm açısından iki yönlü turizme sahiptir.Birinci olarak bölgede bulunan deniz ve adalar ve bölgedeki yeşil alanlar turizmde oldukça etkilidir.

Adalar oldukça güzel bir yapıya sahip olduğu için her yıl bir çok kişi burayı ziyaret eder.Bunun yanında denizin bulunmasıda tatil severler için oldukça etklidir.

Fakat bölgedeki yeşil alanlar şehirin stresinden kurtulmak için bire birdir.Bölge bulunan konaklama merkezleri sayesinde konaklama kısmında hiç sorun çekmezsiniz.Bölgedeki güvenliğin üst düzeyde olması ve huzurlu bir tatil sağlaması size ailenizle mutlu bir tatili sunar.

Ayrıca buraya ulaşım ülkemizin her yöresinden oldukça basittir.Bu sayede bölgeye kolayca ulaşabilir ve ailenizle güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Ayrıca Erdek'te turizm önemli bir ekonomik kaynaktır.Bunun için bölge halkı turizme oldukça fazla önem vermektedir.

Erdek Hakkında


Erdek Marmara bölgesinde bulunan Balıkkesir'in bir tatil ilçesidir.Bölgede Marmara denizi ve Marmara adalarının yanı sıra içlere doğru gidildiğinde yeşil ormanlar bulunmaktadır.

Bu yüzden bölgede turizm doğa turizmi ve denizi olarak ayrılır.

Erdek İstanbul , Bursa gibi büyük şehirlere yakın olduğu için bu yörelerden oldukça fazla turist alır.Bölgeye bir haftasonu kaçamağı için İstanbul , Bursa gibi çevre illerden gelen tatil severlerde vardır.

Ayrıca Erdek'e ulaşımda oldukça kolaydır.Bölgeye çevre illerden kara yolu ile oldukça kolay ulaşabilirsiniz.Ayrıca dış ülkelerden buraya gelmek isteyen turistler önce İstanbul'a hava yolu ile daha sonra kara yolu ile bölgeye ulaşabilirler.

Erdek ekonomik olarakta turizmden ve tarımdan faydalanmaktadır.Bölgedeki turizm faaliyetleri ekonomik olarak ön planda olsada tarımsal faaliyetlerde ekonomi için oldukça etkilidir.

Ayrıca Erdek'te farklı eğlence çeşitlerini tadabilir ailenizle huzurlu ve güvenli tatil yapabilirsiniz.İstanbul , Bursa gibi bölgeye yakın iseniz iyi bir haftasonu kaçamağı yapabilirsiniz.

Erdek Ekonomi


Erdek ekonomik faaliyetler olarak iki çeşit faaliyer yürütmektedir.Birinci oalrak bölgedeki halkın neredeyse temel geçimi olan ve doğal güzellikler kullanarak yapılan turizm ikincisi ise toprağın veriminden yararlanılan halkın ikinci plan olarak gördüğü fakat yinede oldukça iyi gelir elde edilen tarımdır.

Erdek doğal olarak bir çok güzelliğe sahiptir.Gerek bölgedeki adalar olsun gerek bölgedeki güzel deniz ve yeşil alanlar olsun tam bir turizm bölgesidir.

Bu bölge çevre illerden ve oldukça kalabalık nüfusa sahip olan İstanbul'dan oldukça fazla ilgi görmektedir.Bu ilgiyi gören işletmeciler bölgeye çeşitli ve yerinde yatırımları sonucu bölgede turizm önemli bir maddi kaynağa dönüştürldü.

Bu sayede bölgede işsizlik oranı düşmesiyle beraber Erdek'e iyi bir gelir sağlandı.

Ayrıca turizmi maddi olarak kullanmayan yerli halk bunu dışında alternatif olarak tarımsal faaliyetlere yönelmiştir.Ürününü burada üreten halk ulaşım koşullarında oldukça gelişmiş olması nedeniyle ihracatta önemli bir rol oynamaktadır.