30 Aralık 2009 Çarşamba

Erdek Gezilecek Yerler

Türkiye'nin önemli tatil beldelerinden biri olan Erdek, sahil ve kumsalı ile 1959'dan beri hizmet veriyor. Sahili 12 km mesafeya sahip. Bu sahilde otel, motel ve dinlenme tesisleri var. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerden bölgeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Erdek Çifte Oluklar, Adak Tepesi, Palata Çeşmesi, Muhla Kalesi mesire yerleri arasında sayılabilir. Erdek sahilleri Ülkenin en önemli doğal güzelliğinin bulunduğu bir bölgedir.
kıyı boyunca Ocaklar, Narlı, İlhan Köyleri, Paşalimanı Adası gezinti yapabileceğiniz bölgeler arasında sayılır. Tam olarak
Edincik altından başlayıp Çuğra’ ya kadar uzanır. Konaklama tesisleri ve kamplar sahilde bulunan önemli yapılar arasında.
Şehrin surlarını gezmek için Aşağı Yapıcı yolundan Demirkapı Mevkine gidilerek bazı kalıntıları görmeniz mümkün. Erdek Körfezi’ne kadar kalıntılar devam ediyor. Seyitgazi Tepesi, Muhla Kalesi önemli kaleleri arasında yer alıyor.
Kendi aracınız varsa eğer yada kiralama şansınız varsa bölgeyi daha iyi tanıma imkanı yakalarsınız. Merkezi gezdikten sonra
Ocaklar Köyünü gezer, Deniz kenarında Kapıdağ etekleri, Narlı Köyü istikameti sizi etkilecek manzaralar göreceksiniz.

18 Aralık 2009 Cuma

Erdek


İlçe Marmara Denizi’ne doğruna doğru uzanan tarafında, Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer alıyor. Çevresinde Marmara Bölgesine bağlı adalar bulunan Erdek Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden biridir(Kuzey ve batı çevresinde marmara adalar). Erdek'in güneydoğusunda 103 metre yüksekliğinde koni biçimli Seyitgazi Tepesi, kayalık ve ağaçsız Tavşan Adası, kıyıya yakın bulunan Zeytin Adası bulunuyor. Kubbeli görünüşü ile Kapıdağ Yarımadası’nın kuzey ve batı yamaçları dik. Özellikle girinti ve çıkıntının en çok olduğu yerler kuzey kıyılar. Kurtkaya, Ademkaya, Klopsi ve Çavlı isimleri ile anılan, yükseklikleri 600 – 900 metre olan güzel tepeler var. Erdek’in bulunduğu alan alüvyonlu topraktan meydana gelmiş. Marmara Bölgesi iklimi etkisi altında olan Erdek yazları fazla sıcak olmamakla beraber genelde yağmursuz, kışları ılık geçiyor. Kıyıya yakın kesimleri zeytinlik, orta kesimler makilik tepeler ve dağ kesimleri tamamen ormanlık.
Geçim kaynağı daha çok tarım, balıkçılık ve turizme dayalıdır. kestane ve zeytin ağaçları oldukça göze çarpar. İç turizmim olduğu Erdek'in sahilleri genelde kumsal ve doğal plaj. Erdek, antik kentleri, Açık Hava Müzesi, temiz denizi ve kumsalı ile Türkiye için önemli yerlerden. Erdek'in merkez nüfusu 2007 sayımına göre 24 bin olarak hesaplanmış. Güney Marmara'nın turizm bakımından en gelişmiş ilçesidir. Bandırmaya 18 km mesafede yer alıyor. Yazın her yaz turizminin geliştiği bölge gibi buranında nüfusu 5 katı artıyor. konaklama ve tarihi bakımdan birçok gezilecek görülecek yer göreceksiniz. Aradığınız birçok şeyi(eğlence ve dinlenme) bölgede bulabilirsiniz.