17 Haziran 2009 Çarşamba

Erdek İklim


Erdek Marmara bölgesinde yer aldığından bölgede karadeniz , akdeniz ve karasal iklimin etkileri aynı anda görülmektedir.Bu yüzden Erdek farklı bir iklim yapısına sahiptir.

Bölgede yaz aylarında sıcaklık oldukça yüksek kış aylarında ise düşüktür yağış ise genelde kış mevsiminde olmaktadır.Bu yüzden Erdek'te yazın turistik faaliyetler havanın sıcak olmasıyla birlikte oldukça ilgi görmektedir.Bölgede yaz aylarının sıcak geçmesi Erdek için oldukça önemlidir.Zira turizmin en önemli etkeni hava sıcaklığıdır.

Ayrıca Erdek'te bahar aylarında da yağış görülür.Bu yağışlar bahar aylarında yağmur kış aylarında ise kar şeklinde olmaktadır.

Erdek'te ekonomik gelirler arasında tarım'da yer almaktadır.İklimin tarıma etkisi oldukça fazladır.Bölgedeki ekonomik gelirler arasında yer alan bu faaliyet iklim ile birebir alakası vardır.İklim bu yönde oldukça faydalıdır.Bu yüzden bölgede tarım faaliyetleride yapılmaktadır.

Kısacası Erdek'in ekonomisi doğal güzelliklere olduğu kadar iklimede bağlıdır.Çünkü doğal güzellikleri tamamlayan ve bölgeye turist çeken iklimdir.

0 yorum:

Yorum Gönder